Forrester noemt OutSystems leider in low-code rapport

Forrester heeft OutSystems, het nummer één low-code platform voor applicatieontwikkeling, benoemd tot leider in haar meest recente rapport. Dit is alweer de negende keer binnen een jaar dat OutSystems erkend wordt als leider door een gerenommeerd analistenbureau. 
 
Het nieuwste Forrester onderzoek laat zien dat de toekomst er zonnig uitziet voor low-code en stelt dat de honger van digitale organisaties naar meer software en nog sneller bouwen de vraag naar low-code opstuwt. In een recente enquête onder ontwikkelaars komt naar voren dat 23% low-code platforms gebruikt en dat 22% van plan is om low-code binnen een jaar te gaan gebruiken. Het Forrester rapport waarvoor de 13 belangrijkste low-code platforms zijn beoordeeld aan de hand van 28 criteria, concludeert: "Twee eigenschappen van OutSystems als low-code leverancier springen eruit: het steeds maar toevoegen van nieuwe functionaliteit voor application development & delivery professionals en het consistent halen van de doelstellingen op het gebied van roadmap en strategie. OutSystems is haar beloften steeds nagekomen zoals native mobiele apps, schaalbaarheid, betrouwbaarheid en wereldwijde aanwezigheid. OutSystems blijft de grenzen van low-code platforms verleggen - naar apps die device- en andere streaming data verwerken, naar kunstmatige intelligentie en naar kernsystemen voor het verwerken van miljoenen transacties."
 
"Forrester benadrukt in dit rapport twee belangrijke thema's die wij ook steeds van onze klanten horen," zegt Paulo Rosado, CEO van OutSystems. "Ten eerste willen klanten een low-code platform met veel functionaliteit dat een veelheid aan enterprise use cases kan ondersteunen. Ten tweede willen ze een business partner die hun 'time-to-value' kan verkorten. Bij OutSystems hebben we onze hele klantervaring zo ontworpen dat organisaties low-code ontwikkeling succesvol kunnen adopteren en ongelofelijk snel echte waarde kunnen leveren aan hun business."
 
Een recent voorbeeld van het vermogen van OutSystems om oplossingen te leveren die inspelen op de behoeften van grote bedrijven is Post Office, een Engelse aanbieder van financiële diensten aan consumenten. OutSystems werd ingezet om hun Mobile Travel Card app te moderniseren. Naast de gebruikelijke complexiteit bij internationale transacties moest de nieuwe app ook eenvoudig en veilig integreren met de bestaande back-end applicaties. "Wij zijn een commercieel bedrijf en onze uitdaging is altijd om sneller en wendbaarder te innoveren," zegt Henk van Hulle, directeur van de afdeling digitaal en innovatie bij Post Office. "Wij zochten een ontwikkelplatform met een goede beveiliging, herbruikbare code en de mogelijkheid om data inzicht te gebruiken om sneller nieuwe diensten in de markt te zetten. We streven er altijd naar om onze producten en diensten te bouwen rond onze klanten - niet alleen die van vandaag, maar ook die van morgen - en dus willen we onze medewerkers in staat stellen om de oplossingen hiervoor te vinden en te gebruiken. OutSystems laat ons innovatieve en noodzakelijke producten ontwikkelen met een korte time-to-market en tegelijk integreren met complexe back-end systemen."
 
De klantgerichte cultuur van OutSystems heeft daarnaast geleid tot diverse onderscheidingen, waaronder de 'Best software companies list' van G2 Crowd, top beoordelingen voor low-code platforms op TrustRadius en aanbevelingen op Gartner Peer Insights en Customers' Choice.

 

OutSystems haalt 360 miljoen dollar op

Het investeringsfonds KKR heeft samen met de zakenbank Goldman Sachs een ‘significant’ minderheidsaandeel genomen in Outsystems, een platform voor applicatieontwikkeling. De investering waardeert Outsystems op meer dan een miljard dollar.

Met het geld wil Outsystems aan bedrijfsexpansie doen en via r&d de automatisering van software-ontwikkeling verder ontwikkelen. Met het platform van Outsystems kunnen ondernemingen snel en efficiënt bedrijfsapplicaties bouwen en onderhouden. Daarbij wordt vooral gebruikgemaakt van een visuele interface in plaats van traditionele codeertools. Ook via kunstmatige intelligentie en diepe integratietools wordt zo de ontwikkeltijd drastisch ingekort, naar dagen en weken in plaats van maanden.

Het platform ondersteunt een breed aanbod van bedrijfsapplicaties en kan ingezet worden om bijvoorbeeld voor oplossingen die die legacy-systemen zoals erp en crm vervangen of web- en mobiele applicaties voor interne processen en customer experience processen (onder andere online bankieren, accountinschrijving en self-service voor klanten).

‘We pakken een van de grootste bedrijfsuitdagingen aan: het gebrek aan snelheid en behendigheid bij traditionele softwareontwikkeling’, zegt ceo Paul Rosado. ‘Dit hindert wereldwijd digitale transformatie-initiatieven. We zien bedrijven hier dagelijks mee worstelen en zijn blij dat we via ons partnerschap met KKR en Goldman Sachs dit probleem op kunnen lossen. Samen zorgen we ervoor dat onze klanten profiteren van innovatie en herdefiniëren wij de toekomst van enterprise softwareontwikkeling.’

Outsystems heeft kantoren in Boston en Lissabon en heeft ruim zevenhonderd mensen in dienst. Op de klantenrol staan onder meer bedrijven als Toyota, Ricoh, Logitech en Deloitte. De omzet zit boven de honderd miljoen dollar. Outsystems groeit naar eigen zeggen met meer dan 70 procent per jaar.

Bron: Computable

Meer weten?

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Klik op de knop hiernaast en we nemen zo snel mogelijk contact op. Bellen of e-mailen mag natuurlijk ook.